Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Raul Midón at BIRD

April 15 @ 20:30 - 22:00

Op 15 april laat Raul Midón zijn eigenzinnige mix van soul, jazz, latin en flamenco horen op het BIRD-podium. Eerder bezocht hij Rotterdam al in de vorm van meerdere optredens tijdens North Sea Jazz Festival, waar hij meteen een crowd favourite werd door zijn befaamde mondtrompet.

– Van latinsessiemuzikant tot…-
Singer-songwriter en gitarist Raul Midón begon zijn carrière in Miami als sessiemuzikant voor latinartiesten als Shakira, Alejandro Sanz en Julio Iglesias. Na een tour met Shakira besloot hij voor een solocarrière te gaan en verhuisde hij naar New York. Geen onverstandige keuze! Hij deelde het podium met helden als Herbie Hancock en Stevie Wonder en leverde muzikale bijdragen aan albums van o.a. Jason Mraz, Queen Latifah en Snoop Dogg en de soundtrack van Spike Lee’s “She Hate Me”.

– … one man orchestra –
Tegenwoordig staat Midón vooral bekend om zijn eigenzinnige gitaarspel en de zogenaamde ‘mouth trumpet’: het met de mond imiteren van een trompet. Zo noemde The New York Times hem al “a one-man band who turns a guitar into an orchestra and his voice into a chorus”. Mis dit eenmansorkest dus niet!

Toegang: € 24,50 (pre-sale) / € 25,- (door)
CJP: € 20,- (pre-sale only)

https://www.facebook.com/events/771482136565010/

Details

Date:
April 15
Time:
20:30 - 22:00
Website:
https://www.facebook.com/events/771482136565010/

Organizer

BIRD
Email:
noreply@facebookmail.com
Website:
https://bird-rotterdam.nl/en/

Venue

BIRD
Raampoortstraat 26
Rotterdam, Netherlands
+ Google Map
Website:
https://www.bird-rotterdam.nl