Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Manon Meurt + ARXX | V11 Rotterdam

March 14 @ 21:00 - 23:00

Voor fans van: Slowdive, Sigur Ros / Dream Wife, The Beths
Zaal open: 21:00 uur. Aanvang: 21:30 uur.
Entree: €10 (incl servicekosten)
Tickets: bit.ly/2WKZtEI

Vanavond in de V11 een double bill van twee veelbelovende jonge gitaarbands: de shoegazers van Manon Meurt en de garagepop van ARXX.

Manon Meurt uit Tsjechië schrijft ontzagwekkende shoegaze-songs die tot ver buiten de sterrenhemel lijken te reiken. Wat de band onderscheid van genre-genoten is het pop-georienteerde geluid. Bij de meeste shoegazebands schuilen de vocalen op de achtergrond van al die kolkende gitaareffecten. Bij Manon Meurt treden de kraakheldere zangharmonieën van Vojtěch Pejša en Kateřina Elznicová juist op de voorgrond. Het kwartet staat bekend om nogal wat volume, dus we waarschuwen alvast: oordopjes in! Die overweldigende geluidsmuren zorgen juist dat Manon Meurt zo’n indrukwekkende ervaring is.

Ook indrukwekkend, maar van een hele andere orde, is garagepopduo ARXX. Op Left Of The Dial maakte het Britse duo Hannah Pidduck (zang/gitaar) en Clara Townsend (zang/drums) behoorlijk veel indruk met hun combinatie van puntige indiepop en vlijmscherpe ragpunk. Statements, losse haren, spontane oerschreeuwen van geluk en verdriet: ARXX is een band die elke show speelt alsof het hun laatste is. Onder het ruis van de versterkers, het smerige slagwerk en salvo’s waarheidsbommen schuilen best fijnzinnige liedjes. De twee dames rekenen bijvoorbeeld Dolly Parton, Kate Nash en Bright Eyes tot grote inspiratiebronnen.

————————————————————–
Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Klik op deze link (http://bit.ly/2E0Uom3) of stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’.

Rotterdam Concert Buddies
Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch? Aanmelden via bit.ly/2ozlMxO

https://www.facebook.com/events/397227387536105/

Details

Date:
March 14
Time:
21:00 - 23:00
Website:
https://www.facebook.com/events/397227387536105/

Organizer

Rotown Rotterdam
Email:
noreply@facebookmail.com
Website:
https://www.rotown.nl/

Venue

V11
Wijnhaven t/o 101
Rotterdam, Netherlands
+ Google Map
Website:
https://www.vessel11.nl/en/